Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Osnivanje ženskog kluba Skupštine Crne Gore

POTPISIVANJE SPORAZUMA O OSNIVANJU ŽENSKOG KLUBA SKUPŠTINE CRNE GORE

Centar za ženska prava je u petak, 05. marta 2021. godine učestvovao u organizovanju svečane ceremonije povodom formiranja Ženskog kluba u Skupštini Crne Gore. Ženski klub, koje čine poslanice svih političkih partija, zastupljenih u Parlamentu, formiran je na inicijativu prve potpredsjednice Skupštine u istoriji crnogorskog višestranačja, dr Branke Bošnjak.

Direktorica Centra za ženska prava, Maja Raičević čestitala je formiranje Ženskog kluba u Skupštini Crne Gore i istakla da se radi o istorijski važnom događaju, koji se dešava u godini kada obilježavamo desetogodišnjicu uvođenja kvota za manje zastupljeni pol:

“U vremenu podjela, povećanih društvenih tenzija, u vremenu suočavanja sa ekonomskim, zdravstvenim i socijalnim posljedicama pandemije, osnivanje Ženskog kluba šalje snažnu poruku solidarnosti i zajedništva, daje primjer kako se različite političke akterke mogu udružiti u stvaranju boljeg društvenog ambijenta za ostvarivanje participativne demokratije i ravnopravnosti – u stvaranju parlamenta koji će biti istinski predstavnički dom svih naših građanki i građana.”

Čitav govor u pisanoj formi možete preuzeti ovdje:

Svečani događaj potpisivanja sporazuma je realizovan uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije u Podgorici.

Snimak cjelokupnog događaja možete pogledati na linku.

#ŽenezaŽene

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5