Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Žensko liderstvo – prilika za društvene promjene“

Pozivamo vas da prisustvujete Panel diskusiji  „Žensko liderstvo – prilika za društvene promjene“ 18. mart 2021. od 13:00 – 15:00 časova

U vrijeme kritičnog preokreta društvenih zbivanja usled aktuelne pandemije, ekonomske krize i drugih pitanja koja posebno podrivaju položaj žena u našem društvu, vrijeme je za preoblikovanje rodnog pitanja – vrijeme je da se društvena rasprava usmjeri na žensko liderstvo kao mogućnost za stvaranje boljeg društva za sve.
Sada je, više nego ikad, važno da žene uživaju međusobnu podršku. Snaga zajedništva je istinski generator promjena i jednakosti, koji može pomoći ženama u karijeri i ličnom razvoju.

Online Panel diskusija „Žensko liderstvo – prilika za društvene promjene“ okupiće istaknute žene iz diplomatskog kora i žene iz civilnog društva, uzore čiji kredibilitet nije utemeljen samo u njihovoj karijeri ili profesionalnom statusu, već i u njihovoj hrabrosti, ličnom integritetu i podršci koju pružaju drugim ženama. Ovaj događaj će nam omogućiti da čujemo snažne, istaknute žene koje utiču na pozitivne društvene promjene i da pošaljemo poruku mlađim generacijama i onima koji teže učešću u javnom životu, o neograničenim mogućnostima bez obzira na pol.

Govore:

Nj.E. Karen Maddocks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori;
Nj.E. Oana Cristina Popa, ambasadorka EU u Crnoj Gori;
NJ.E. Judy Rising Reinke, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori;
G-đa Zenepa Lika, aktivistkinja za zaštitu životne sredine, osnivačica društva Dr. Martin Schneider-Jacoby;
G-đa Vanja Ćalović Marković, izvršna direktorica NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS);
G-đa Tea Gorjanc Prelević, izvršna direktorica NVO Akcija za ljudska prava.

Moderira: Maja Raičević, izvršna direktorica NVO Centar za ženska prava.
Panel diskusiju organizuje Centar za ženska prava uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Podgorici i Fondacije Kvinna till Kvinna.

Događaj je zamišljen kao hibridni, dio učesnica će se uključiti putem online platforme Zoom, dok će jedan broj učesnica biti prisutan u hotelu CUE Podgorica (CentreViille Hotels).
Online događaj je otvoren za medije i javnost. Prisustvo medija u hotelu CUE Podgorica (CentreViille Hotels) je dozvoljeno, bez publike.

Događaj će biti prenošen uživo preko Portala Vijesti , kao i preko YouTube kanala i društvenih mreža Centra za ženska prava.

Youtube link za live stream: https://youtu.be/qOqs19aapsA
Facebook link za live stream: https://fb.me/e/1gpKAxFGn


Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5