Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

No(i)se in Fashion 2016

Centar za ženska prava organizovao je  humanitarni bazar pod nazivom “No(i)se in Fashion”, u bašti dvorca Petrovića, na kojem su predstavljeni novi proizvodi sa kreativnih radionica. 

Pored redovnih dizajnerskih proizvoda čiji je autor Tanja Markuš, umjetnica i koordinatorka kreativnog programa CŽP, specijalna gošća ovogodišnjeg bazara bila je crnogorska umjetnica Jelena Tomašević, koja je ustupila svoje radove, prethodno izlagane u okviru  crnogorske postavke na  Venecijanskom bijenalu 2005. godine, kao i u  brojnim galerijama u Berlinu, Njujorku, Frankfurtu.

Jelena Tomašević je magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. U njenom radu zastupljeni su različiti mediji: instalacije, slike, video i zvučni radovi. Učestvovala je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a ističe se njeno učešće na grupnim izložbama u Fridericianum-u, muzeju MUMOK u Beču, Umjetničkom muzeju u Lihtenštajnu i Narodnom muzeju Crne Gore. 2005. godine predstavljala je Srbiju i Crnu Goru na Vemecijanskom bijenalu. Dobitnica je brojnih nagrada medju kojima se izdvaja nagrada za najboljeg mladog umjetnika Crne Gore 2007. godine.

Dio proizvoda koji su predstavljeni na bazaru (torbe, šalovi i majice) nastali su na kreativnim radionicama za žene i mlade koji su pretrpjeli porodično nasilje, a koje Centar za ženska prava organizuje od 2013. godine. Prihod od prodaje namijenjen je nastavku projekta i fondu za hitnu pravnu pomoć žrtvama nasilja.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5