Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

REAGOVANJE NA VIJEST O OBUSTAVLJANJU ISPLATE IZ ALIMENTACIONOG FONDA

Obustavljanjem isplata iz Alimentacionog fonda, Vlada Crne Gore je iskazala svoju nedogovornost, neprofesionalnost i nedostatak stvarne volje da se bavi najvažnijim pitanjima našeg društva. Dosljednost u politikanstvu i fingiranju odgovornih politika samo je nastavak višedecenijske prakse koja kalkuliše sa potrebama i životima najranjivijih kategorija, među kojima su prije i poslije svega – naša djeca!

Dok se glasno aplaudira povećanjima plata u javnoj upravi koja kao da ostaje imuna na cijeli korpus problema prepoznatih zvaničnom vladinom strategijom, principijelno još samo služeći za partijska nadgornjavanja i zapošljavanja, i dok nam je zemlja ostala još jedino evropski pionir po broju službenih automobila, dotle se namirivanje egzistencijalnih potreba djece, koja su već kolaterala nefunkcionišućeg sistema, odgađa za neka bolja vremena.

Ne pristajemo na davanja na kašičicu, ne pristajemo da se političke nezrelosti lome preko naših leđa, i zato pozivamo na hitno postupanje odgovornog Ministarstva koje će omogućiti ostvarivanje ovog stečenog prava svima kojima pripada!

Ministarstvo finansija Crne Gore

Vlada Crne Gore

Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore