Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Protest povodom ubistva Šejle Bakije

Pozivamo građane i građanke na mirni protest povodom ubistva osamnaestogodišnje Šejle Bakije, koje je počinio  Ilir Đokaj , koji se nalazi u bjekstvu. Protest će se održati u nedjelju 3. oktobra u 12 časova na platou ispred zgrade policije u Tuzima. 

Tražimo od Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i potpredsjednika Vlade za bezbjednost , Dritana Abazovića, pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu. Ovim protestom želimo da podržimo Šejlinu porodicu u potrazi za pravdom i da spriječimo da još života bude izgubljeno usled porodičnog nasilja i nasilja nad ženema . 

NVO Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava

PROTESTË ME RASTIN E VRASJES SË TETËMBËDHJETËVJEÇARES SHEJLLA BAKIJA

U bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve të na bashkohen në një protestë paqësore, për vrasjen e Shejlla Bakijës, e cila u vra nga partneri i saj në arrati Ilir Gjokaj. Protesta do të mbahet të dielën në orën 12 para ndërtesës së policisë së Tuzit.


Kërkojmë nga Drejtoria e Policisë, Ministrisë së Punëve të Brendshme të Malit të Zi dhe Zëvendëskryeministrit për sigurinë, Dritan Abazoviq, të fillojnë urgjentisht hetimet për këtë rast të dhunës ndaj grave, i cili përfundoi me humbjen tragjike të një jete të re, pavarësisht fakti se dhuna ishte raportuar në polici.Me ketë proteste duam te perkrahim familjen e Shejllës, ne kerkim te drejtësisë dhe të ndalim që të humbim edhe jete të tjera gjatë dhunës në familje dhe dhunës ndaj gruas. 


OJQ Lëvizja për Zhvillimin e Tuzit dhe Qendra për të Drejtat e Grave

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5