Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

POZIV ZA UČEŠĆE NA KREATIVNOJ LABORATORIJI DIGITALNOG AKTIVIZMA

Ako želiš da unaprijediš znanje svojih vršnjaka i zajednice o ljudskim pravima i rodnoj ravnopravnosti kroz  podcast, vizualno atraktivne sadržaje na društvenim mrežama ili inovativne digitalne kampanje, ovo je prilika da pretvoriš svoje ideje u značajnu akciju!

“Kreativna laboratorija digitalnog aktivizma” je posebno dizajniran trodnevni program tokom kojeg ćemo kroz praktične vježbe i mentorski rad istraživati teme poput rodne ravnopravnosti, korišćenja društvenih mreža za aktivizam, storytellinga i umjetnosti u aktivizmu.

Šta možeš da očekuješ na Kreativnoj laboratoriji?

– Interaktivne sesije o društveno angažovanim kampanjama, uticaju na društvenim mrežama i inovativnom kreiranju sadržaja;

– Praktično znanje o korišćenju digitalnih alata;

– Unaprjeđenje tehničkih i kreativnih sposobnosti;

– Sticanje znanja o tome kako umjetnost i kultura utiču na zagovaranje ljudskih prava;

Ali, tu nije kraj! 🌱

Učesnice programa ne samo da će steći neprocjenjivo znanje i vještine, već će imati mogućnost da pokrenu svoje digitalne aktivističke kampanje za koje je obezbijeđena finansijska podrška.  

Gdje će biti Kreativna laboratorija?

Program će se realizovati u Hotelu Art Media, Žanjice, Crna Gora od 27. do 30.maja 2024.godine.

Učesnicama programa pokrivamo sve troškove uključujući prevoz, smještaj i hranu tokom treninga.

Radionice se organizuju u sklopu projekta “Digital Empowerment Initiative: Elevating Women’s Voices in Serbia and Montenegro” koji sprovode  Centar za ženska prava i Fondacija Jelena Šantić uz finansijsku podršku Balkan Trust for Democracy.

Konkurs je otvoren do 5. maja.

Prijava

Kako bi se prijavila potrebno je da popuniš Google form anketu koja se nalazi na sledećem linku: https://forms.gle/GG1n2HguPxnDNqRa8

Anketa uključuje kratku biografiju, koncept kampanje, podkasta ili druge digitalne forme na temu rodne ravnopravnosti (do 400 riječi) koji će se razrađivati na radionicama.

Email za dodatne informacije:

Ukoliko si iz Srbije: dejana@fjs.org.rs

Ukoliko si iz Crne Gore: skrsimopatrijarhat@gmail.com

Učesnice će biti izabrane na osnovu njihovog dosadašnjeg znanja o digitalnim alatima, zagovaranju za ljudska prava, definisanoj i razrađenoj ideji za kampanju i motivaciji za učešće. Biće izabrane po 4 učesnice iz Srbije i Crne Gore.

Izabrane učesnice ce dobiti odgovor najkasnije do 7. maja.