Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Program “U fokusu” 2016

Centar za ženska prava je 6. juna, u sardanji sa UnderhillFestom  otvorio program „U Fokusu“ u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”.

Prve noći prikazan je film Sonita iranske rediteljke Rokhsareh Ghaemmaghami. Nakon filma organizovana je prva panel diskusija u okviru programa na temu Trgovina ljudima u Crnoj Gori. Učesnice panela su bile Behija Ramović, članica Romske mreže “Prva” i Aida Petrović, NVO Crnogorski ženski lobi– sklonište za žrtve trgovine ljudima.

Drugo veče programa 7. juna „U Fokusu“ prikazan je film Vita Aktiva: Duh Hane Arent, poznate izraelske rediteljke Ade Ušpiz, koji prati životnu priču Hane Arent, jedne od najznačajnijih filozofkinja i ideološkinja 20. vijeka. Druga panel diskusija organizovana je nakon filma na temu Duh Hane Arent u Crnoj Gori. Učesnice panela su bile Maja Raičević, Centar za ženska prava i Paula Petričević, Anima Kotor.

Završne noći programa 8. juna, prikazan je film „Linija života“ mlade rediteljke Katarine Bulajić. Film govori o bivšoj zatvorenici političkog logora Goli otok. Nakon filma organizovan je razgovor sa rediteljkom koji je vodila Nataša Nelević, NVO Nova.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5