Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Konkurs za umjetnike/ce za slikanje murala

ROK ZA PODNOŠENJE IDEJNIH RJEŠENJA: 10. SEPTEMBAR 2023.

Centar za ženska prava, u saradnji sa ambasadom Kraljevine Holandije i gradovima u Crnoj Gori, poziva sve zainteresovane umjetnike/ce da, u okviru projekta “Izuzetne žene Crne Gore”, učestvuju u konkursu za izradu murala koji će predstavljati najznačajnije žene 19. i 20. veka

Umjetnici/e širom Crne Gore će putem ovog konkursa imati priliku da prikažu izuzetne žene u sledećim gradovima:

Cetinje – Jelena Vicković

Bar – Stana Tomašević Arnesen

Podgorica – Svetlana Kana Radević

Ilustracija: Tanja Markuš

Izabrane žene koje će biti inspiracija za murale su revolucionarke, aktivistkinje, pedagoškinje, ambasadorke, arhitektice, feministkinje. Sve ih odlikuju ženska snaga, solidarnost, snažan i nepokolebljiv duh u borbi za emancipaciju žena i njihov ravnopravan položaj. U okviru ovog projekta odaćemo im svojevrsno priznanje – nove generacije će ih upoznati, a iskusnije će se podsjetiti na značaj ovih autentičnih heroina svog vremena.

Projekat se sprovodi u saradnji sa upravama pomenutih gradova. Sredstva za materijal su obezbijeđena, kao i honorari za umjetnike/ce. Prispjeli radovi koji nisu izabrani neće biti korišćeni u druge svrhe. Moguće je prijaviti se za više murala, ali jedan umjetnik/ca može biti izabran/a samo za jedan mural. Ohrabrujemo umjetnike/ce iz pomenutih opština da se prijave za izradu murala u svom gradu.

Izrada murala se planira u septembru 2023. godine.

Za prijavu je potrebno poslati kratak CV na engleskom, ilustraciju pethodnih radova (portfolio) i skicu/e za predloženi/e mural/e

. Na konkurs se mogu prijaviti i grupe umjetnika/ca. Planirana površina murala je oko 4 x 4 metra, ali postoji mogućnost i za oslikavanje veće površine, pa molimo umjetnike/ce koji se prijave na konkurs da imaju u vidu da će eventualno biti potrebno skicu prilagoditi raspoloživom zidu. 

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2023. godine.

Prijave i/ili zahtjev za dodatne informacije slati na: izuzetnezenecg@gmail.com

Show CommentsClose Comments

Leave a comment