Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dopis direktorici Kliničkog centra Crne Gore

Objavljujemo dopis koji smo danas uputili direktorici KCCG povodom informacija o slučaju ubijenog petnaestomjesečnog dječaka. Napominjemo da nam nije namjera da podstičemo atmosferu mržnje i javnog linča , već isključivo da, pozivom na savjesno postupanje svih institucija, doprinesemo da se ovakvi slučajevi ubuduće spriječe.

“Poštovana gospođo Kovačević,

Obraćam Vam se povodom informacije koju smo dobili dana 6. februara 2017. godine, a odnosi se na tragični slučaj ubistva petnaestomjesečnog dječaka P.J. koje već danima potresa crnogorsku javnost.

Naime, informisani smo da je 6. januara 2018. godine, očuh Nermin Šišić, u pratnji komšije, petnaestomjesečnog P. J. doveo u Dječiju bolnicu u Podgorici, sa povredama u predjelu ispod očiju, te da je u periodu između 21.00 – 22.00 časa iz Dječije bolnice upućen na snimanje u Urgentni centar. Prema dobijenim informacijama, na pitanje ljekara što se desilo, očuh je odgovorio da je dijete par dana ranije palo iz kreveta.

Molimo da istražite navedene informacije i informišete nas da li je, u slučaju da su tačne, slučaj prijavljen nadležnim organima. Ukoliko je izostala zakonom propisana obaveza medicinskog osoblja da prijavi nasilje nad djetetom ,tražimo da, u skladu sa Vašom nadležnošću, preduzmete odgovarajuće mjere da se takvo postupanje najstrožije sankcioniše.

Apelujemo da se medicinsko osoblje dodatno obaveže na prijavljivanje slučajeva nasilja u porodici, naročito nasilja nad djecom, kako bi se spriječile moguće tragične posledice, obezbijedila odgovarajuća zaštita žrtava i odgovornost počinilaca nasilja.”

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5