Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dan kršenja patrijarhata

“Centar za ženska prava” juče je u svom dvorištu organizovao “Dan kršenja patrijarhata”, u okviru kojeg je otvorena izložba radova nastalih na “Kratkom kursu (u)kidanja patrijarhata”.

„Kratki kurs (u)kidanja patrijarhata“ održan je u periodu od 4. do 9. oktobra i obuhvatao je uvodno teorijsko predavanje o angažovanoj umjetnosti na primjerima umjetničkih djela dadaizma i Bauhausa kao i karakteristika društveno odgovornog dizajna i praktičnih kreativnih radionica na kojima su polaznici/-e izrađivali kolaže u kojima su obrađivali teme iz oblasti feminizma. Radionice su vodile Tanja Markuš, slikarka i Milica Šaranović, dizajnerka.

Događaju je prisustvovala i ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, koja je uručila sertifikate polaznicama i polaznicima radionica.

“Za muzički dio programa pobrinuli su se DJ-evi Petar čurić i Alen Jaredić”

Posjetioci  su, takođe, imali priliku da se upoznaju s radom organizacije, vrstama podrške koje pružamo i dostupnim besplatnim servisima za građanke, žrtve rodno-zasnovane diskriminacije i nasilja.

Događaj je organizovan u okviru projekta “Ženski aktivistički hab – osnaživanje građanskog aktivizma mladih” , koji se realizuje uz podršku Fonda za aktivno građanstvo, kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva”, a uz finansijsku podršku Američke ambasade u Podgorici”.

Fotografije sa događaja možete pogledati ovdje.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

0.0/5