Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CŽP i Akcija za ljudska prava osuđuju pristup političara Milutina Đukanovića iz Nove srpske demokratije (ex Demokratski front)

CŽP i Akcija za ljudska prava osuđuju pristup političara Milutina Đukanovića iz Nove srpske demokratije (ex Demokratski front) koji je izjave organizacije Nvo Juventas, čija je direktorka dugogodišnja aktivistkinja Ivana Vujović, omalovažio i odbacio kao izjave nečije “supruge”. Ovakav postupak je primjer mizoginije, tj. govora mržnje prema ženama, koji predstavlja oblik diskriminacije, i koji je neprihvatljiv u demokratskom društvu.

Govor mržnje nije samo “ubićemo, zaklaćemo”, “objesićemo” i sl, već i omalovažavanje žene na način da se s njom argumentovano ne raspravlja, nego se ona a priori odbacuje zbog toga što je bilo čija postojeća ili bivša supruga.

Crna Gora se na svom evropskom i demokratskom putu razvoja mora dosljedno distancirati od ovakvog i svakog drugog govora mržnje, koji sprečava argumentovanu debatu u kojoj za našu državu moramo tražiti najmudrija rješenja.

Pozivamo sve političare i političarke da osude ovakav vid komunikacije u javnom prostoru i da se usmjere isključivo na argumentovanu debatu kako o popisu, tako i svemu ostalom.