icon icon
CG | EN
icon

Aktuelnosti Centar za Ženska prava

image
Aktuelnosti

Pres konferencija: Program

icon 04.06.2018
Podijeli:

Izvršna direktorica NVO ,,Centar za ženska prava” Maja Raičević rekla je da, kao što nam UnderhillFest otkriva pomalo zaboravljene prostore u Podgorici, tako i pomaže da se bavimo temama koje nemaju dovoljnu pažnju, ,,a to je upravo žensko stvaralaštvo”.
– Kroz program ,,U fokusu” uvijek nastojimo da aktualizujemo one teme koje su značajne ne samo za žene, nego i za cijelo društvo, o kojima ženske autorke puno govore i rade.
Program ,,U fokusu” otvara 6. juna u 18 sati u NB ,,Radosav Ljumović” film ,,Biti svoja” koji govori o životu Vitni Hjuston i otkriva ,,prilično jezivu dinamiku seksualnog zlostavljanja, rasne diskriminacije koja je aktuelna ne samo u muzičkoj industriji, nego i u svakodnevnom životu”. O filmu će, nakon prikazivanja, govoriti psihološkinja Ana Jaredić, a medijator će biti Miroslav Minić. Zatim, na istom mjestu, u isto vrijeme, biće prikazan 8. juna film ,,Vidim crvene ljude”. Program ,,U fokusu” 9. juna zatvara film ,,Neželjene ćerke Crne Gore” o problemu prenatalnog odabira pola, a koji je ,,prećutni dio naše tradicije”. O ostvarenju će nakon prikazivanja govoriti režiserka Iva Parađanin i Maja Raičević.